Deci câteva informații interesante despre încărcarea parțială și completă

Post Reply
User avatar
georgescu.alexandru
Posts: 22
Joined: Thu Dec 15, 2022 11:24 pm

Deci câteva informații interesante despre încărcarea parțială și completă

Post by georgescu.alexandru »

ncărcări parțiale

Din decembrie până în aprilie am făcut aproximativ 200 de încărcări parțiale.
Deoarece am folosit doar funcția de încărcare în surplus PV a wallbox-ului, încărcările parțiale au crescut semnificativ.
Numărul este acum de două ori mai mare - aproximativ 400 de încărcări parțiale.La

încărcarea în surplus PV, situația este următoarea: încărcarea este întreruptă de îndată ce un nor împinge producția fotovoltaică sub 1.400kw sau consumul total al casei crește atât de mult încât există nu mai sunt 1400kwh pentru primavara .
Aceasta ar fi supraîncărcarea PV „grea” - dar există posibilitatea de a susține încărcarea PV din rețea, astfel încât să nu mai existe întreruperi și Spring este încărcat în mod constant.

În imaginea istoricului de încărcare puteți vedea clar cât de des a fost întreruptă încărcarea într-o sesiune de încărcare într-un interval de aproximativ 3 ore.Și acestea sunt doar ultimele 10 procese de încărcare, este foarte posibil să fi fost și mai multe în aceste 3 ore.

Image

În reprezentarea grafică a sistemului fotovoltaic, însă, am putut vedea doar 3 momente în timp (mai puțin de 1400 kWh) - sunt și ele marcate.
Cu toate acestea, se poate ca consumul total al locuinței să fi crescut mai des și ca urmare să rămână prea puțin pentru primăvară, aceste întreruperi atunci să nu fie recunoscute.

Image


Încărcările parțiale nu deteriorează bateria (teoretic), sper că acest lucru este valabil și pentru schimbător și pentru restul electronicelor.

100% încărcat complet

nu este același lucru cu 100%, așa cum se știe deja.
Acest lucru este, de asemenea, stocat diferit în „memoria” primăverii.
Bine de văzut în poza istoricului de încărcare - momentan 10 încărcări complete, la momentul testului din 7.5.22 încărcare completă nr 8 făcută

Presupunând că Spring este încărcat la 100% - conform afișajului de bord!
Dacă încărcarea este oprită imediat după ce a atins 100% (vezi mai jos la 5:20 p.m.), această încărcare este departe de a fi considerată o încărcare COMPLETĂ.
Spring înregistrează încărcare completă 25 de minute mai târziu, la 5:45 p.m
Încă continuă să se încarce - aproximativ 0,2 kWh până la 26,1 kWh în aproximativ 5 minute - apoi încărcarea s-a terminat în sfârșit

. Energia disponibilă la sfârșitul încărcării este deci: 26,1 kWh, ceea ce corespunde unui nivel de umplere de 98% (real OBD )
Deci, dacă 100% este afișat, înseamnă doar că 98% sunt 100% disponibile.

Apoi am condus 14 km și am folosit aproximativ 0,8 kw pentru a reveni la 99,9%.

Mai jos este o prezentare generală de la 99,1% până la 100%, apoi până la 99,9%

Image

Aici totul poate fi văzut puțin mai bine ca un desen.

Image

Afișajul plăcii nu afișează zecimale, dar a fost 99,0% / 99,1% pentru că l-am citit imediat și am notat valorile când afișajul plăcii a sărit la 99% și a fost 99,9% pentru că am citit datele imediat când afișajul a sărit de la 100% la 99%. 1% sau 0,9% este puțin, dar necesar pentru a determina valori exacte - de exemplu, alcătuiți un interval de aproximativ 3 km.

OBD Real este „Starea reală de încărcare (%)”
OBD Nutz este „Starea de încărcare utilizabilă (%)”
, vezi mai jos în imaginea parametrului de încărcare

Image
Post Reply