Kaufland și Lidl GERMANIA vor cere bani pentru încărcarea mașinilor electrice în viitor

Post Reply
User avatar
georgescu.alexandru
Posts: 22
Joined: Thu Dec 15, 2022 11:24 pm

Kaufland și Lidl GERMANIA vor cere bani pentru încărcarea mașinilor electrice în viitor

Post by georgescu.alexandru »

Kaufland și Lidl fac posibilă încărcarea mașinilor electrice în fața din ce în ce mai multe dintre filialele lor. Până acum, acest lucru a fost posibil gratuit – dar asta se schimbă acum, după cum a anunțat compania-mamă Schwarz Gruppe.

Grupul de companii va introduce „începând cu 12 septembrie 2022, o taxă pentru electricitatea verde depozitată”, se arată în comunicat. Fiecare kilowatt oră (kWh) la punctele de încărcare cu curent alternativ (AC) cu o capacitate de încărcare de până la 43 kilowați (kW) costă apoi 0,29 euro pe kWh, la punctele de încărcare cu curent continuu (DC) cu o capacitate de încărcare de până la 149 kW este 0,48 euro pe kWh . În locații individuale, electricitatea poate fi extrasă cu 150 kW sau mai mult pentru 0,65 euro/kWh.

Odată cu încetarea încărcării gratuite, extinderea și întreținerea ulterioară a stațiilor de încărcare ar trebui garantate, a explicat Grupul Schwarz. Potrivit grupului, Lidl și Kaufland operează în prezent aproximativ 1.300 de puncte de încărcare. Boom-ul mașinilor electronice poate fi simțit clar la aceste stații de încărcare, se spune. În 2020, în medie, patru mașini electrice și-ar fi încărcat bateriile pe zi la o stație de încărcare Lidl și nouă la Kaufland. În 2021, acest număr s-a dublat în ambele divizii de retail. În zilele de vârf, Lidl înregistrează acum o medie de aproximativ 15, iar Kaufland aproximativ 20 de procese de încărcare per stație.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare cu amănuntul EHI din Köln din primăvară, numărul comercianților cu amănuntul care percep taxe pentru încărcare a crescut semnificativ în decurs de un an. Conform acesteia, proporția comercianților cu amănuntul la care taxa nu mai era gratuită a crescut de la 29 la 42 la sută în decurs de douăsprezece luni. Aproximativ 26% dintre dealeri au oferit tarife reduse de taxare pentru clienți. La 15%, clienților li s-a permis să continue încărcarea gratuită. 15% au oferit încărcare gratuită pentru toată lumea.

Post Reply